Årsmötet

Kort resumé från årsmötet

den 20 mars 2017

som hölls i Församlingshemmet i Ö Tommarp

Ordförande Sigvard Svensson öppnade mötet med att hälsa ett 25-tal medlemmar välkomna samtidigt som han berättade om de olika jubileum som äger rum under 2017. Hembygdskretsen firar 70 år, skolhuset i Tommarp som byggdes för 290 år sedan, den äldsta nu bevarade skolbyggnaden. Dessutom uppmärksammades att det är 175 år sedan skolplikten infördes i Sverige, 1842.

Därefter hölls sedvanliga årsmötesförhandlingar enligt dagordning. Till ordförande omvaldes Sigvard Svensson, som styrelseledamöter för 2 år omvaldes Holger Bak, Stig Jönsson, Sven-Erland Svensson, Åke Nilsson och Sten Håkansson. Kvarstående för 1 år är Karl-Erik Freij, Lars Ohlin, Gunvor Persson, Ingrid Popovics och Britten Bromell. Inga avsägelser förelåg. Till revisorer omvaldes Christer Svensson och Birgit Nilsson och som suppleant valdes Gert Persson. Till valberedning omvaldes Claes Persson, Ingvar Jönsson och Nils-Tore Reslow.

Hembygdskretsen kommer även i år att delta i "Berättarveckan" under Österlen Berättar V 26! Hembygdskretsens arrangemang börjar den 26 juni i samband med "Öppen kyrka" med eftermiddagsprogram (läs vidare under "Kommande aktiviteter"). Dessutom deltar Hembygdskretsen bl a i Kulturarvsdagarna i september, lokalhistorisk afton på Glimmingehus samt håller öppet arkiv under Arkivens Dag.

Därefter underhöll Irene Jönsson med visor och berättelser på bygdemål och avslutningsvis anslöt Stig Jönsson i text och sång. Underhållningen var mycket uppskattad, Irene och Stig förvaltar verkligen ett stycke kulturarv.

 

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

07.02 | 10:35

Linda. Du hittar såväl min, som andra styrelseledamöters emejladresser på hemsidan. Ring mig, eller sänd ett mejl,

...
07.02 | 09:28

Hej Linda, och välkommen till vår by. Heter Holger och har hand om denna sidan. Berättar gärna vad jag vet, och kan ev. Föreslå något betr. Odl. 0707201660

...
07.02 | 08:00

Om det inte är tillåtet att odla på gröningen vid Telegatan finns det någon annan plats man kan hyra mark och odla lite? Cirka 30 m2

...
07.02 | 07:58

Hej jag är nyinflyttad till Tommarp. Jag har sett att någon odlar på gröningen vid Telegatan. Är det en allmänning och är det tillåtet att odla där?

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS